noracharles: (Default)
[personal profile] noracharles
Der er en tendens til at det er kikset eller uhøfligt at poste offentligt uden at det er på engelsk.

Men hvorfor skal alting foregå på de andres præmisser? Nogle ting rager ikke nødvendigvis alle seks milliarder mennesker i verden, og hvis det gør, så kan de vel også bruge google translate. Nogle gange er ens modersmål det mest egnede at kommunikere på, og nogle gange er det det mest dejlige og skønne at kommunikere på.

Der er ingenting i vejen med at skrive på engelsk, men det skal ikke være gruppepress der afgør hvilket sprog man bruger.

Jeg tror vi ofte glemmer at virkelig mange af dem vi taler med på engelsk til daglig heller ikke har engelsk som modersmål, fordi vi alle delvist af nød er blevet så flydende i det. Hvor kunne det være rart at snakke bare os imellem, med det sprog og de kulturelle referencer som vi er stærkest i.

[personal profile] yvi har skrevet en indlæg om det, hvor den beder om debat.

(no subject)

Date: 2011-08-11 06:54 am (UTC)
calvinahobbes: Calvin holding a cardboard tv-shape up in front of himself (Default)
From: [personal profile] calvinahobbes
1. Jeg må indrømme, at jeg nogle gange godt kan lide at skrive på dansk, fordi det begrænser antallet af folk, der kan læse samtalen -- og det giver mig nogle gange en (uden tvivl falsk) fornemmelse af tryghed. (Heh, jeg tror vi har tendens til at starte på engelsk og så glide over i dansk...)

2. Til dagligt vil jeg selvfølgelig rigtig gerne snakke med alle jeg kender på DW -- og det gør man på engelsk. Egentlig er vi jo heldige, at vi har fundet hinanden, det ved jeg. Hvis jeg ikke havde så mange danskere i mit netværk, ved jeg heller ikke om jeg havde haft det på samme måde mht at have en Skriv Dansk dag... Ærligt talt.

6. Mht punktummer er du jo helt galt afmarcheret ;oP De hører klart til INDE i parantesen, sådan at parantesen udgør sin helt egen enhed, som kunne snuppes lige ud at teksten uden at efterlade spor. (Desuden ser det bare meget mere symmetrisk ud.) Håber du fik noget søvn ;o)

(no subject)

Date: 2011-08-12 06:22 pm (UTC)
blnchflr: Captain America Civil War (Default)
From: [personal profile] blnchflr
og det giver mig nogle gange en (uden tvivl falsk) fornemmelse af tryghed.
Det giver nemlig mig en super-falsk fornemmelse af tryghed, og det er ikke godt (for mig)!

De hører klart til INDE i parantesen, sådan at parantesen udgør sin helt egen enhed, som kunne snuppes lige ud at teksten uden at efterlade spor.
Det har jeg ikke tænkt på, og den tanke kan jeg faktisk rigtigt godt lide.

(Desuden ser det bare meget mere symmetrisk ud.) Håber du fik noget søvn
Symmetri, måske, men det, som jo generer mig voldsomt, er næste sætnings begyndelse uden at være forudgået af et punktum. Det er bare så forkert :'(

Profile

noracharles: (Default)
Nora Charles

November 2016

S M T W T F S
  12345
67891011 12
13141516171819
20212223242526
27282930   

Page Summary

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags