noracharles: (Default)
[personal profile] noracharles
Der er en tendens til at det er kikset eller uhøfligt at poste offentligt uden at det er på engelsk.

Men hvorfor skal alting foregå på de andres præmisser? Nogle ting rager ikke nødvendigvis alle seks milliarder mennesker i verden, og hvis det gør, så kan de vel også bruge google translate. Nogle gange er ens modersmål det mest egnede at kommunikere på, og nogle gange er det det mest dejlige og skønne at kommunikere på.

Der er ingenting i vejen med at skrive på engelsk, men det skal ikke være gruppepress der afgør hvilket sprog man bruger.

Jeg tror vi ofte glemmer at virkelig mange af dem vi taler med på engelsk til daglig heller ikke har engelsk som modersmål, fordi vi alle delvist af nød er blevet så flydende i det. Hvor kunne det være rart at snakke bare os imellem, med det sprog og de kulturelle referencer som vi er stærkest i.

[personal profile] yvi har skrevet en indlæg om det, hvor den beder om debat.

(no subject)

Date: 2011-08-10 07:30 pm (UTC)
blnchflr: Captain America Civil War (Ubuntu)
From: [personal profile] blnchflr
1. Jeg er begyndt at skrive dansk i comments (comments) på dkfen entries (entries), og nogle gange også på nogle af jeres entries. Jeg har følt det som en befrielse at skrive dansk, specielt når vi snakkede om noget "dansk" - eller endda bare om noget nærværende, som at skulle gøre rent i min lejlighed ('ej, faktisk kan jeg ikke lige nu huske, om vi tog den på engelsk eller dansk, [personal profile] calvinahobbes?).

2. Til dagligt generer det mig ikke at skrive på engelsk i min journal.

3. Jeg bilder mig selv ind, at jeg er bevidst om, at vi ikke alle sammen har engelsk som modersmål.

4. Jeg synes ikke, jeg har brug for en fest til at håndhævde min ret til at poste på dansk, men nu har jeg heller ikke set det/de oprindelige indlæg, der fik [personal profile] ivy til at rante. Jeg har selv oplevet at blive irriteret over ikke at kunne bruge http://www.livejournal.com/search/?q=smallville&area=posts i samme omfang som tidligere til at finde links til [community profile] sv_ledger, pga. alle de russiske posts, der ikke virker til at handle så meget om Smallville, at det var værd at linke til i vores meget eksklusive newsletter. Og nu hvor jeg tjekker, så er der ikke særligt mange russiske posts. Nå, det var helt vildt en overgang.

5. Nu sagde jeg befrielse ovenfor, men faktisk har jeg problemer med at udtrykke mig på selv mit modersmål, og kan komme til at udtrykke mig forkert også her, og i det hele taget er sprog noget trælst noget, når man kommer galt afsted med det.

6. Og nu har jeg vist ikke flere punkter at sige til din post. Til gengæld er jeg vildt træt og burde gå i seng. Jeg skulle selvfølgelig liiige læse den SGA fic færdig, efter du var taget hjem, og så blev den efter 11. Og i går aftes skulle jeg liiige læse Leader of the Pack, og vågnede tidligt i morges, så fik heller ikke nok søvn. Hvorfor saboterer man mon søvn for sig selv? Gå i seng, selv, og få sovet inden du skal op kl. 6 i morgen tidlig! Og så skal det regne igen; altid den dag hvor jeg skal på flere biblioteker. Og nu trækker jeg virkelig tiden ud, for når jeg har postet, bør jeg tage mig af nogle papirer og ting, der skal ordnes. Godt, så.

(Jeg ku sæføli oss bare svare på nogen komments, hmmm).

En ting til sidst: punktummer giver så meget mere mening efter parentesen! Ellers hænger den afsluttende parentes så mærkeligt før den næste sætning, specielt i samme afsnit. I den sidste tid er jeg begyndt nogle gange at sætte den uden for parentesen på engelsk, selv om det er FORKERT, bare fordi jeg ikke kan holde ud at se den der hængende parentes uden ordentlig afslutning = .

.

(no subject)

Date: 2011-08-11 06:54 am (UTC)
calvinahobbes: Calvin holding a cardboard tv-shape up in front of himself (Default)
From: [personal profile] calvinahobbes
1. Jeg må indrømme, at jeg nogle gange godt kan lide at skrive på dansk, fordi det begrænser antallet af folk, der kan læse samtalen -- og det giver mig nogle gange en (uden tvivl falsk) fornemmelse af tryghed. (Heh, jeg tror vi har tendens til at starte på engelsk og så glide over i dansk...)

2. Til dagligt vil jeg selvfølgelig rigtig gerne snakke med alle jeg kender på DW -- og det gør man på engelsk. Egentlig er vi jo heldige, at vi har fundet hinanden, det ved jeg. Hvis jeg ikke havde så mange danskere i mit netværk, ved jeg heller ikke om jeg havde haft det på samme måde mht at have en Skriv Dansk dag... Ærligt talt.

6. Mht punktummer er du jo helt galt afmarcheret ;oP De hører klart til INDE i parantesen, sådan at parantesen udgør sin helt egen enhed, som kunne snuppes lige ud at teksten uden at efterlade spor. (Desuden ser det bare meget mere symmetrisk ud.) Håber du fik noget søvn ;o)

(no subject)

Date: 2011-08-12 06:22 pm (UTC)
blnchflr: Captain America Civil War (Default)
From: [personal profile] blnchflr
og det giver mig nogle gange en (uden tvivl falsk) fornemmelse af tryghed.
Det giver nemlig mig en super-falsk fornemmelse af tryghed, og det er ikke godt (for mig)!

De hører klart til INDE i parantesen, sådan at parantesen udgør sin helt egen enhed, som kunne snuppes lige ud at teksten uden at efterlade spor.
Det har jeg ikke tænkt på, og den tanke kan jeg faktisk rigtigt godt lide.

(Desuden ser det bare meget mere symmetrisk ud.) Håber du fik noget søvn
Symmetri, måske, men det, som jo generer mig voldsomt, er næste sætnings begyndelse uden at være forudgået af et punktum. Det er bare så forkert :'(

(no subject)

Date: 2011-08-12 06:25 pm (UTC)
blnchflr: Captain America Civil War (Default)
From: [personal profile] blnchflr
Jeg er selv begyndt at bande dumt meget. Det skal jeg altså vænne mig af med igen.

Jeg finder Leader of the Pack fascinerende, fordi den overbevisende formår at veksle mellem dead serious og cracky cuteness. Det er der altså ikke mange forfattere, der kan klare.

(no subject)

Date: 2011-08-13 05:49 am (UTC)
blnchflr: Captain America Civil War (Default)
From: [personal profile] blnchflr
Men det er da ikke dem, der slår læreren/historikeren ihjel, er det? Det er det, der altid har generet mig :o)

(no subject)

Date: 2011-08-13 06:07 am (UTC)
blnchflr: Captain America Civil War (Default)
From: [personal profile] blnchflr
Jeg ved ikke engang, om Arthur er en folkeundertrykkende diktator - han virker ikke til at have meget at gøre med, eller interesse i, hvordan hans land kører.

Jeg er sikker på politi og anklagemyndighed nok skal få udredet hvem der har gjort hvad.
Jeg troede faktisk ikke, at du var - hmm, hvad er det (ikke-ekstremistiske) modsatte af anarkist; Google er ikke til meget hjælp.

Du er tidligt oppe, forresten! Jeg lå og slangede mig helt til 20 min. over 7, det var fedt :oD ! Nu er det meningen, at jeg skal hen og løbe 5 km, selv om det går noget sløjt med løbetræningen for tiden.

(no subject)

Date: 2011-08-13 05:26 pm (UTC)
blnchflr: Captain America Civil War (Default)
From: [personal profile] blnchflr
Jeg blev syg af regnvejret for to uger siden, er jeg sikker på. Det må virkelig godt snart holde op O_O (regnvejret - er rask igen, men det er som om man er på nippet til noget, når det hele tiden er så fugtigt).

Jeg tog mig sammen og kom afsted \o/ ! Meget stolt.

Ja, jeg kender det alt for godt med at være smadret efter arbejde! Jeg er heldig, at jeg nogle dage kan møde kl. 9; så kan jeg godt nå at løbe inden. Det er ikke ensbetydende med, at jeg kommer afsted så tit, som jeg burde.

Jeg tror, det er sundt at komme i fitnesscenter og løfte vægte og lave øvelser og what-not, men det er for skræmmende og uoverskueligt for mig. Vær en helt og gør det :o) !

Jeg sukker stadig over Fivefingers - læste igen en artikel om en, der er blevet skadefri og blah blah. Det kan godt være, at det ikke kan gøre noget ved nedsunken forfod - det tror jeg faktisk ikke på. Men de positive artikler er så overbevisende om, at det giver en meget sundere løbestil. Kunne godt være, at jeg skulle tage i Marathon Sport og prøve et par, bare til at starte med.

Du have ikke Huff's The Better Part of valor? Så bliver jeg nødt til at betale ågerris for at få fat på den - Bujold's Shards of Honor efterlader mig ret kold. Er gået i stå 40 sider fra slutningen, og kunne godt forestille mig aldrig at blive færdig. Kan slet ikke forstå, hvorfor den får gode anmeldelser??

(no subject)

Date: 2011-08-13 05:57 pm (UTC)
blnchflr: Captain America Civil War (Default)
From: [personal profile] blnchflr
Men personerne var kedelige?? Cordelia er en af de der kvindelige karakterer, som ikke er en awesome kvindelig karakter, men en awesome karakter på trods er hun er kvinde (så godt som alle andre kvinder i bogen er derimod som kvinder jo er, dumme kællinger - ok, det er ikke så grelt som i Pave Johanne, men derhenad).

Men jeg løber jo ikke på løbebånd, og helst på grus, når jeg kan komme til det. Så det er nok ikke skoen for mig. Kunne i stedet prøve med de mere sko-agtige minimalistiske sko, men så er jeg bange for at få et par ikke-støttende, som dem jeg havde før mine nuværende. Det er meget svært at regne ud, hvad man skal, når man ikke bare har penge til at købe løs :o)

Urgh, jeg kom for sent i sidste uge; ikke fordi jeg løb først, hvilket jeg gjorde, men fordi jeg sad og hang over computeren bagefter, mens jeg spiste morgenmad og drak kaffe. Meget ubehagelig - har selvfølgelig sørget for at arbejde endnu længere i den anden ende, men stadig øv.

Kommst du ins chat?

Profile

noracharles: (Default)
Nora Charles

November 2016

S M T W T F S
  12345
67891011 12
13141516171819
20212223242526
27282930   

Page Summary

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags