noracharles: (Default)
[personal profile] noracharles
Der er en tendens til at det er kikset eller uhøfligt at poste offentligt uden at det er på engelsk.

Men hvorfor skal alting foregå på de andres præmisser? Nogle ting rager ikke nødvendigvis alle seks milliarder mennesker i verden, og hvis det gør, så kan de vel også bruge google translate. Nogle gange er ens modersmål det mest egnede at kommunikere på, og nogle gange er det det mest dejlige og skønne at kommunikere på.

Der er ingenting i vejen med at skrive på engelsk, men det skal ikke være gruppepress der afgør hvilket sprog man bruger.

Jeg tror vi ofte glemmer at virkelig mange af dem vi taler med på engelsk til daglig heller ikke har engelsk som modersmål, fordi vi alle delvist af nød er blevet så flydende i det. Hvor kunne det være rart at snakke bare os imellem, med det sprog og de kulturelle referencer som vi er stærkest i.

[personal profile] yvi har skrevet en indlæg om det, hvor den beder om debat.

(no subject)

Date: 2011-08-10 05:03 pm (UTC)
calvinahobbes: Calvin holding a cardboard tv-shape up in front of himself (Default)
From: [personal profile] calvinahobbes
Jeg er helt enig. Jeg har i høj grad en følelse af, at det er uhøfligt at skrive blog-indlæg på dansk -- kommentarer er mere i orden, for det er trods alt en privat samtale mellem OP og den kommenterende. Men det ér fjollet. Og nogle gange tror jeg, at jeg hellere vil afholde mig fra at skrive end at skrive på dansk, selvom jeg måske ikke er i stand til at formulere mig særligt godt om emnet på engelsk (nogle gange fordi jeg ikke har så stort et ordforråd på det område, andre gange fordi jeg bare har en dårlig sprogdag)...

Og, ja, jeg glemmer selv ofte, at mange af dem jeg skriver med heller ikke har engelsk som modersmål. Og det er da ærgeligt.
Edited (ø, ikke '!) Date: 2011-08-10 05:04 pm (UTC)

Profile

noracharles: (Default)
Nora Charles

November 2016

S M T W T F S
  12345
67891011 12
13141516171819
20212223242526
27282930   

Page Summary

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags