noracharles: (Default)
[personal profile] noracharles
Der er en tendens til at det er kikset eller uhøfligt at poste offentligt uden at det er på engelsk.

Men hvorfor skal alting foregå på de andres præmisser? Nogle ting rager ikke nødvendigvis alle seks milliarder mennesker i verden, og hvis det gør, så kan de vel også bruge google translate. Nogle gange er ens modersmål det mest egnede at kommunikere på, og nogle gange er det det mest dejlige og skønne at kommunikere på.

Der er ingenting i vejen med at skrive på engelsk, men det skal ikke være gruppepress der afgør hvilket sprog man bruger.

Jeg tror vi ofte glemmer at virkelig mange af dem vi taler med på engelsk til daglig heller ikke har engelsk som modersmål, fordi vi alle delvist af nød er blevet så flydende i det. Hvor kunne det være rart at snakke bare os imellem, med det sprog og de kulturelle referencer som vi er stærkest i.

[personal profile] yvi har skrevet en indlæg om det, hvor den beder om debat.

(no subject)

Date: 2011-08-10 05:03 pm (UTC)
calvinahobbes: Calvin holding a cardboard tv-shape up in front of himself (Default)
From: [personal profile] calvinahobbes
Jeg er helt enig. Jeg har i høj grad en følelse af, at det er uhøfligt at skrive blog-indlæg på dansk -- kommentarer er mere i orden, for det er trods alt en privat samtale mellem OP og den kommenterende. Men det ér fjollet. Og nogle gange tror jeg, at jeg hellere vil afholde mig fra at skrive end at skrive på dansk, selvom jeg måske ikke er i stand til at formulere mig særligt godt om emnet på engelsk (nogle gange fordi jeg ikke har så stort et ordforråd på det område, andre gange fordi jeg bare har en dårlig sprogdag)...

Og, ja, jeg glemmer selv ofte, at mange af dem jeg skriver med heller ikke har engelsk som modersmål. Og det er da ærgeligt.
Edited (ø, ikke '!) Date: 2011-08-10 05:04 pm (UTC)

(no subject)

Date: 2011-08-10 05:31 pm (UTC)
kabal42: Dean from Supernatural hugging Sam (SPN - Hug)
From: [personal profile] kabal42
Yep, det er jo sandt. Jeg læste også [personal profile] yvi's post (via [personal profile] dingsi) og tænkte lidt over det. Der er jo en vis mængde sandhed og det er alt for nemt at glemme, hvor forskellige vi alle er, hvor mange steder, vi kommer fra, vores utroligt varierede baggrunde. Forskellighed er smukt, og vi snakker meget om, at det er, men vi glemmer faktisk at vi allerede har et fantastisk multikulturelt net-samfund her. Så det er dejligt at se dit indlæg her og kunne svare på det.

(no subject)

Date: 2011-08-10 07:30 pm (UTC)
blnchflr: Captain America Civil War (Ubuntu)
From: [personal profile] blnchflr
1. Jeg er begyndt at skrive dansk i comments (comments) på dkfen entries (entries), og nogle gange også på nogle af jeres entries. Jeg har følt det som en befrielse at skrive dansk, specielt når vi snakkede om noget "dansk" - eller endda bare om noget nærværende, som at skulle gøre rent i min lejlighed ('ej, faktisk kan jeg ikke lige nu huske, om vi tog den på engelsk eller dansk, [personal profile] calvinahobbes?).

2. Til dagligt generer det mig ikke at skrive på engelsk i min journal.

3. Jeg bilder mig selv ind, at jeg er bevidst om, at vi ikke alle sammen har engelsk som modersmål.

4. Jeg synes ikke, jeg har brug for en fest til at håndhævde min ret til at poste på dansk, men nu har jeg heller ikke set det/de oprindelige indlæg, der fik [personal profile] ivy til at rante. Jeg har selv oplevet at blive irriteret over ikke at kunne bruge http://www.livejournal.com/search/?q=smallville&area=posts i samme omfang som tidligere til at finde links til [community profile] sv_ledger, pga. alle de russiske posts, der ikke virker til at handle så meget om Smallville, at det var værd at linke til i vores meget eksklusive newsletter. Og nu hvor jeg tjekker, så er der ikke særligt mange russiske posts. Nå, det var helt vildt en overgang.

5. Nu sagde jeg befrielse ovenfor, men faktisk har jeg problemer med at udtrykke mig på selv mit modersmål, og kan komme til at udtrykke mig forkert også her, og i det hele taget er sprog noget trælst noget, når man kommer galt afsted med det.

6. Og nu har jeg vist ikke flere punkter at sige til din post. Til gengæld er jeg vildt træt og burde gå i seng. Jeg skulle selvfølgelig liiige læse den SGA fic færdig, efter du var taget hjem, og så blev den efter 11. Og i går aftes skulle jeg liiige læse Leader of the Pack, og vågnede tidligt i morges, så fik heller ikke nok søvn. Hvorfor saboterer man mon søvn for sig selv? Gå i seng, selv, og få sovet inden du skal op kl. 6 i morgen tidlig! Og så skal det regne igen; altid den dag hvor jeg skal på flere biblioteker. Og nu trækker jeg virkelig tiden ud, for når jeg har postet, bør jeg tage mig af nogle papirer og ting, der skal ordnes. Godt, så.

(Jeg ku sæføli oss bare svare på nogen komments, hmmm).

En ting til sidst: punktummer giver så meget mere mening efter parentesen! Ellers hænger den afsluttende parentes så mærkeligt før den næste sætning, specielt i samme afsnit. I den sidste tid er jeg begyndt nogle gange at sætte den uden for parentesen på engelsk, selv om det er FORKERT, bare fordi jeg ikke kan holde ud at se den der hængende parentes uden ordentlig afslutning = .

.

Profile

noracharles: (Default)
Nora Charles

November 2016

S M T W T F S
  12345
67891011 12
13141516171819
20212223242526
27282930   

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags